Onze curators

Florian Callens

Curator 8AM Geek

Florian combineert zijn passie voor technologie met zijn liefde voor de journalistiek. Hij werkt al meer dan vijf jaar voor verschillende mediabedrijven en neemt sinds enkele jaren bij newsmonkey het technieuws voor zijn rekening. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen bezoekt Florian regelmatig technologiebeurzen in binnen- en buitenland.

kim

Kim Evenepoel

Editor in Chief Business AM

Kim startte in 2006 bij De Tijd, en schreef er achtereenvolgens over de tech-industrie, de retailsector en voedings- en drankenproducenten. In 2016 werd hij chef website van De Tijd, waar hij mee de digitale strategie zowel inhoudelijk als technisch uitstippelde. Sinds de zomer van 2019 is hij hoofdredacteur van Business AM.

famke

Famke Robberechts

Editor in Chief Newsweek

Hoofdredactrice Newsweek. Al 20 jaar lang is Robberechts een magazinemaker pur sang. Leidde grote mediamerken, zowel online als offline. Haar motto is ‘De wereld is onze inspiratiebron, Europa onze toekomst, België ons land en Vlaanderen onze thuis’ en het is ook met deze ‘outside-in’ bril dat ze haar e-mag elke week samenstelt.

Frank

Frank Van der Auwera

Curator 8AM Wijn

Wie ‘wijn’ zegt in ons land, zegt Frank Van der Auwera. Al sinds 1988 is hij de grote man achter ‘De Wijnkoopgids’, elk jaar een absolute bestseller in ons land. Daarnaast leverde hij als dé wijnexpert bij uitstek al bijdragen voor ettelijke magazines en dagbladen, in binnen- en buitenland, en is hij nu ook de […]

matthias

Matthias Rombaut

Editor in Chief 8AM

Matthias is een nieuwsjunk, die altijd bezig is met wat er in de wereld aan de gang is. Hij zette z’n eerste stappen in de journalistiek bij newsmonkey, waar hij na een tweetal jaar de leiding over de redactie overnam. Er bestaat niet zoiets als ‘genoeg’ voor Matthias, want daarnaast werkte hij ook nog als […]

wouter

Wouter Verschelden

Curator 8AM Wetstraat Insider

Wouter Verschelden volgt al 15 jaar de Wetstraat, en maakte zo vijf premiers en verschillende regeringsvormingen, communautaire en financiële crississen mee. Hij werkte voor De Standaard en De Morgen, maakte televisie voor de VRT, met oa de fictiereeks ‘De Zestien’, en schreef een aantal boeken. Hij studeerde journalistiek aan Columbia University.

mick

Mick Van Loon

Curator 8AM Klimaat

Mick heeft journalistiek in het bloed en stond mee aan het roer van verschillende succesvolle nieuwsinitiatieven waaronder HLN.be. Mick is echter niet alleen al heel z’n leven begenadigd journalist maar ook wereldreiziger en avonturier.

dominique

Dominique Dewitte

Curator Business AM

Dominique is een journalist in hart en nieren. Omdat hij vond dat de economische berichtgeving in de traditionele media anders en beter kon, stond hij in 2006 mee aan de wieg van de zakenwebsite Express.be. Met zijn jarenlange ervaring, niet alleen in de journalistiek maar ook in het zakenleven, kan Dominique een unieke kijk geven […]